İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bitcoin Dostu Ülkeler

Library of Congress’in gerçekleştirdiği bir incelemeye göre 103 ülke BTC (Bitcoin) hakkında düzenlemeler geliştiriyor.

Kasım 2021’deki çalışmanın raporunda 103 ülkenin, BTC (Bitcoin) ve kripto paralar ile kara para aklama ve terörün finansmanı hakkında düzenlemeler geliştirdiği, bazılarının ise ilk gerçek dijital para birimini benimsemeyi düşündüğü belirtildi.

Koin Saati – LOC’nin (Library of Congres) 103 ülkenin Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri konusundaki tutumlarına ilişkin periyodik incelemeler gerçekleştirdi. Çalışmada, ülkelerin şu anda kripto paralar ve bunların kara para aklama ve terörün finanse edilmesi kullanımlarıyla ilgili düzenlemeler geliştirdiği ve dijital para birimini benimsemeyi düşündüğünü raporladı.

Bitcoin’i benimsemek isteyen ülkeleren bazıları sıfır vergi ile Bitcoin destekli tahvilleri olan Bitcoin şehirleri inşa etmek niyetinde. Kripto toplulukları tarafından olumlu karşılanan bu gelişmeye rağmen ilgili ülkelerin IMF ve Dünya Banka’sıyla olan bir takım sorunları nedeniyle şu aşamada bazı endişeler ortaya çıkıyor. IMF, Dünya Bankası ve İngiltere Merkez Bankası, Bitcoin’in gerçek bir değer olarak benimsenmek için gerekli kriterleri sağlamadığını düşünüyor.

El Salvador’un Haziran 2021’de Bitcoini resmi parabirimi olarak kabul etmesinin ardından Paraguay da Bitcoini yasal olarak tanımak için kanun çalışmalarına başlamıştı. Bu kervana Ukrayna da katılmıştı. Malta ise 2018 yılında Bitcoin hakkında yasa tasarısı hazır şu ayarak bu konuda ilk olmuştu.


Bu yazı,

8 views
Mission News Theme by Compete Themes.