İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sanayide Elektrik Kısıntılarının Otomotive Maliyeti 1 milyar Dolar

TEİAŞ’ın mesken ve ticarethane harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacağını duyurdu. Otomotiv sanayi sektör yetkilileri, üretimde üç günlük bir kesintinin otomotiv ekosisteminde 1 milyar dolarlık kayıp yaratacağını belirtiyor.

Dünya – Dünya Gazetesi’nin haberinde; çip kriziyle boğuşan otomotiv sektöründe İran’dan gelen doğal gaz hattında yaşanan arıza nedeniyle TEİAŞ’ın sanayi tesislerinde en az 3 gün elektrik kısıtlaması yapacağını duyurmasının sektörde endişeye neden olduğu. Otomotiv sektörü yetkililerince, üç günlük kesintinin 1 milyar dolarlık kayıp anlamına geleceğinin söylendiği belirtiliyor.

Haberde, ilk olarak fabrikaların doğalgaz kullanımı yüzde 40 oranında kısıtlandığı. Son kararla 24 Ocak Pazartesi saat 00.00’dan itibaren Türkiye’deki tüm OSB’lere elektrik kısıntısı uygulanması yapılacağı ve sanayi üretiminin en az 3 gün süreyle tamamen duracağı bildirildi. Dünya Gazetesi; kısıntının Pazartesi, çarşamba, perşembe tam gün olarak planladığını ancak sanayiciden gelen tepkiler üzerine kesinti günlerinin ardışık hale getirilerek Pazartesi, Salı ve Çarşamba tam gün olarak değiştirildiğini iddia etti.


Bu yazı,

0 views
Mission News Theme by Compete Themes.