İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fed Öncesi BTC 38.000 Dolara Yaklaştı

FED’in toplantısı yaklaşırken, beklenen faiz artışları için Bitcoin’in (BTC) fiyatlandığı görülüyor.

Dün yaşanan toparlanmaya rağmen küresel piyasalar ve Kripto paralar, ABD Merkez Bankası FED’in faiz oranlarını artırma planı ve faiz artırımının Mart ayında yapılıp yapılmayacağına dair belirsizlik nedeniyle değişkenlik yaşıyor.

Bitcoin’in fiyatı yazı hazırlandığı sırada 37.903 dolar seviyesindeydi. Glassnode zincirüstü veriler ise bir ayı sezonu geliyor mu endişesi yaratıyor?

FED’in kararı TSİ (Türkiye saati ile) 22:00’de, Jerome Powell’ın konuşması sie TSİ 22.30’da. Bu akşamki FED faiz kararı öncesinde bu sabah dünya borsalarında kısmen tepki alımları gözlenirken, ABD vadelileri ve MSCI Asya Pasifik endeksi hafif yükseliş eğiliminde.

Piyasalar bir süredir Mart’ta 50 baz puan faiz artırım sinyali verilebileceğini ve bu sene dört faiz artışı olabileceği fiyatlanıyordu. Ayrıca, faiz artırımlarıyla birlikte bilanço küçültmesine de erken başlayabileceği spekülasyonları yapılıyordu. FED’in toplantısında bu yönde sinyaller vermesi piyasalarda baskının sürmesine neden olabilir. Fakat agresif sinyallerin gelmemesi halinde önceden yapılan fiyatlamalar dikkate alındığında piyasalarda rahatlama yaşanabilir.


Bu yazı,

2 views
Mission News Theme by Compete Themes.