İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BTC/USDT – Bitcoin Teknik Analiz

4 Şubat’ta 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (39.924 dolar) üzerine yükseliş gösteren ve kapanış yapan Bitcoin (BTC), boğaların güçlü bir geri dönüş yapmaya çalıştığını mı gösteriyor?

CoinTelegraph – CoinTelegrpah‘ın analiz haberine göre; 5 Şubat’ta görülen küçük mum çubuğu, düşük seviyelerden alım yapmış yatırımcıların henüz kâr almak etmek için acele etmediklerini ortaya koyuyor.

Bitcoin piyasa değeri. Kaynak: TradingView

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin piyasa değeri, 800 milyar doların üzerine çıktı.

8 Kasım’da 1,275 trilyon dolar ile tüm zamanların en yüksek piyasa değerini elde eden Bitcoin, %47,9 oranında gerileyerek 22 Ocak tarihinde 664 milyar dolara düştü. Hafta sonu yaşanan hızlı fiyat artışı BTC piyasa değerini yaklaşık %20 oranında yukarı çekti.

Bu haber yayına hazırlandığı esnada Bitcoin’in toplam değeri 811,690,517,028 milyar dolar, piyasadaki Kripto sayısı: 17.391, Kripto Borsası sayısı: 457, Market Cap: $1,966,455,560,747, 24 saatlik Hacim: $79,756,315,966 ve Bitcoin Dominansı: 41.3% seviyesindeydi. Binance Borsasında BTC/USDT 42.830 seviyesinden işlem görüyordu.

Bitcoin fiyatındaki keskin toparlanma rahatlatma sağlasa da analistler, uzun zamandır konuşulan, BTC/USD paritesinde 100.000 doların elde edilebileceğine temkinli yaklaşma taraftarı.

Cointelegraph analisti Rakesh Upadhyay, kısa vadede Bitcoin fiyatının ne yönde ilerleyebileceğini değerlendirdi:

Bitcoin (BTC) fiyatı, tüm zamanların en yüksek değerini elde ettikten sonra net bir düşüş trendine girmiş, yüzde 60’a yakın düzeltme yaşamıştı. Şubat ayı itibarıyla düşüş sürecinden sıyrılma belirtilerini gösteren en büyük kripto para birimi, 40.000 dolarlık psikolojik direncin üzerine çıkmayı başardı ve hafta sonu boyunca bu seviyeyi korudu.

Göreceli güç endeksi (RSI), momentumun boğaları destekleyecek biçimde pozitif bölgeye sıçradı. Bununla birlikte BTC/USDT paritesinde sadece yukarı yönlü bir hareketin gelmesi beklenmemeli.

Zira ayılar, 50 günlük basit hareketli ortalama (SMA) (42.791 dolar) ile 44.500 dolar arasındaki bölgede sert bir direnç ortaya koyacaktır.

Fiyat bu bölgeden düşer, ancak 39.600 doların altına inmezse, seviyenin desteğe döndüğü anlaşılacak. Boğalar daha sonra pariteyi bu bölgenin üzerine itmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa, bir sonraki durak 200 günlük SMA (49.115 dolar) olabilir.

RİSK AÇIKLAMASI

Risk Açıklaması: Kripto paralarla ve/veya finansal araçlarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleyici kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir. Kripto paralar veya diğer finansal araçlar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz. Bitcoingazetesi.com sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler ve kripto para fiyatları üçüncü taraf veri sağlayıcıları tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Bitcoingazetesi.com veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.


Bu yazı,

2 views
Mission News Theme by Compete Themes.