İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hazine ve Maliye Bakanı 3 Yeni Destek Paketi Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yatırım destek paketi (25 milyar TL), ihracat destek paketi (25 milyar TL) ve işletme harcamaları destek paketi (10 milyar TL) olmak üzere 3 yeni destek paketi açıkladı.

Bakan Nebati, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda yeni KGF destek paketinin ayrıntılarını duyurdu.

Bakan, 60 milyar TL’lik kefalet hacmi oluşturan paketin, detaylarını şöyle anlattı: Yatırım destek paketi (25 milyar TL), ihracat destek paketi (25 milyar TL) ve işletme harcamaları destek paketi (10 milyar TL)olmak üzere 3 paketi devreye alıyoruz.

Yatırım kredileri için azami 24 ay ödemesiz dönem, azami 96 ay vade. KOBİ ve KOBİ dışı, orta – yüksek ve yüksek teknoloji üreten sektör firmalarına 1.25 kat kefalet limiti sağlıyoruz. Yatırıma bağlı işletme kredileri için azami 6 ay ödemesiz dönem, azami 30 ay vade.

Bankalar için faiz oranı 0-24 ay sabit (TLREF+ %1) 24 ay üzeri sabit (TLREF + %2) olarak uygulanacak. Her bir KOBİ için maksimum kredi limiti 25 milyon TL, büyük firmalar için 100 milyon lira olacaktır.


Bu yazı,

24 views
Mission News Theme by Compete Themes.