İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

G7 Rusya’ya Yönelik Kripto Yaptırımlarını Açıkladı

G7 ülkeleri Rusya’ya yönelik yeni kripto yaptırımlarla ilgili bir bildiri yayımladı.

Investinginvesting.com finans haberleri sitesi; G7 ülkelerinin Rusya’ya yönelik yeni kripto yaptırımlarla ilgili bir bildiri yayımladığını yazdı. Haberde: Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile diğer gelişmiş ülkelerin ortak kararının, Rus vekiller ve oligarkların uluslararası yaptırımları aşmak için kripto paraları kullanamamalarına odaklandığı yazıldı.

G7 ülkelerinin açıklaması temel olarak Rusya’nın yaptırımlardan kaçınmak için kripto para sektörünü kullanmasını önlemek amacıyla çeşitli kısıtlamaların detaylarını içeriyor.

ABD, İngiltere, Fransa, Kanada, Japonya, İtalya ve Almanya’dan oluşan G7 ülkelerinin, açıklamasında mevcut yaptırımların zaten kripto para birimlerine de uygulandığı vurgulandı. Beyaz Rusya da Rusya ile birlikte yaptırımlara konu olan ülke olarak belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı, tüm ülke vatandaşlarına Ruslarla kripto borsaları, harici cüzdan sunucuları ve diğer hizmet sağlayıcıları aracılığıyla herhangi bir kripto işlemi yapılmasını yasaklamıştı. Ayrıca, Rusya Merkez Bankası, Rusya Federasyonu Ulusal Varlık Fonu veya Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı ile ilgili sanal para işlemlerinin de yasaklandığını duyuruldu.

Kripto borsaları, Ukrayna Başbakan Yardımcısının tüm Rus hesaplarını bloke etme taleplerini reddetmişti.

Tether de Ukrayna Başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov’un yasaklama talebine itiraz etti ve Tether’in bu gibi durumlarda sürekli piyasa takibi yürüttüğü bildirildi. Tether’in CTO’su, CoinDesk‘e şirketin uluslararası yaptırımlara aykırı olabilecek herhangi bir düzensiz hareket olmamasını sağlama gayreti içinde olacaklarını söyledi. Tether’in bu tutumunun yasağı reddeden Coinbase, Kraken ve Binance’in aldığı kararlarla uyumlu olduğu görülüyor.

Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao ise Binance’ın yaptırım kurallarını harfiyen uyguladığını ancak tüm Rus kullanıcıları engellemenin etik dışı olacağını bildirdi. 


Bu yazı,

18 views
Mission News Theme by Compete Themes.