İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bitcoin’in Doğuşuna Sebep Olan Kriz Tekrarlanabilir

Geçtiğimiz hafta sonu boyunca Credit Suisse ve Deutsche Bank ile ilgili rakamların kötü gelmesi ve CDS seviyelerinde yükseliş, endişe yaratırken bu durum Bitcoin’in doğuşuna neden olan olayları hatırlattı.

Investing– MSN’in Investing.com’dan aktardığı habere göre; Küresel ekonomi, Batı ülkeleri ile Rusya arasındaki gerginliğin artmasından dolayı enerji fiyatlarında rekor artışlar, birçok ülkede görülen son 40 yılın en yüksek enflasyon rakamları, tedarik sorunları ve hisse piyasalarında ciddi düşüşler göre tablo iyi değil. Son olarak ise dünyanın en büyük yatırım bankalarından ikisi Credit Suisse ve Deutsche Bank ilgili sorunlar, bu krizin bankacılık sektörüne doğru sıçrama ihtimalini gösteriyor.

Endişenin kaynağında Credit Suisse’in CDS’inin, 2008 yılında batan ABD bankası Lehman Brothers’ın iflası öncesi ulaştığı CDS seviyelerine ulaşması var. Credit Suisse CEO’su Ulrich Koerner ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada bankanın kritik bir dönemden geçtiğini söylerken güçlü bir sermaye tabanına ve likit pozisyona sahip olduğu söyleyerek güven vermeye çalıştı.

Piyasa yorumcularının tatmin olmadığı bu açıklamanın ardından Lehman Brothers 2.0 mı geliyor endişesi başladı. Borsa ve Kripto piyasalarının FUD’landığını düşünenler de var. Credit Suisse, kripto paraların klasik bankacılığı tehdit etmediği görüşü ile biliniyor.


Bu yazı,

1 view
Mission News Theme by Compete Themes.