İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bitcoin için Önemli Tarihler, ABD’nin Kripto Gündemi Yoğun

ABD’de önümüzdeki hafta kripto para piyasalarını yakından ilgilendiren iki önemli olay var.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) önümüzdeki hafta kripto paraları yakından ilgilendiren iki önemli tarih var. Bunlardan birincisi; 9 Şubat’taki Senato Tarım Komitesi duruşması, ikincisi ise; Senato Bankacılık Komitesi’nin 15 Şubat’taki duruşması.

ABD Senato Tarım Komitesi 9 Şubat’ta, kripto varlıklar hakkında bir duruşma yapacak. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanını ifade vermeye çağırılıyor. Komite, “Dijital Varlıkları İncelemek: Riskler, Düzenleme ve Yenilik” başlıklı bir oturum için bir dizi uzmanı bir araya getirecek. Duruşmada CFTC Başkanı Rostin Benham ilk önce ifade verecek, ardından ikinci bir panel yapılacak. İkinci panelde Dijital Ticaret Odası CEO’su Perianne Boring, FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Global Blockchain İş Konseyi CEO’su Sandra Ro ve Wharton Profesörü Kevin Werbach yer alıyor.

Normal emtia piyasalarının çoğu buğday ve sığır gibi tarım ürünleri için olduğundan, CFTC Meclis ve Senato Tarım Komitelerinin yetkisi altında kalıyor. Ancak, çoğu finansal düzenleme Meclis Mali Hizmetler Komitesi ve Senato Bankacılık Komitesi’ne düşüyor.

Senato Bankacılık Komitesi ise 15 Şubat duruşmasında dikkatini stablecoinlere çeviriyor.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi de 8 Şubat’ta kendi stablecoin duruşmasını yapacak.


Stablecoin duruşmaları için herhangi bir tanık listesi yayınlanmamasına rağmen, Hazine’nin iç finans müsteşarı Nellie Liang’ın hem Meclis hem de Senato oturumlarında tek tanık olması bekleniyor. Liang Hazine’nin son stablecoin raporuna öncülük etmesiyle tanınıyor.


Bu yazı,

10 views
Mission News Theme by Compete Themes.