İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Terra Kurucusunu Uyarmıştı

UST ve Terra çöküşü Dünya’da dinazorların neslini tüketen göktaşı gibi bir etki mi gösterecek?

CoinTürk – CoinTürk’ün haberine göre: Terra’nın kurucusu Do Kwon, LUNA topluluğunu kibri ve çok bilmişliği sebebiyle milyarlarca dolar zarara uğrattı. Geçen ay alınan 1 milyon dolarlık LUNAbugün elinizde sadece birkaç dolar oldu. Pek çok yatırımcı en büyük 10 kripto para arasında yer alan UST ve LUNA’ya güvenerek yatırım yapmıştı. LUNA’daki büyük çöküş göz göre göre geldi.

Aylar önce Terra’nın algoritmik stablecoiniyle ilgili FreddieRaynolds, Twitter hesabı üzerinden önemli bir uyarı yayınladı. Terra kurucusu Do Kwon’u potansiyel saldırı riskleri konusunda uyaran FreddieRaynolds’a Do Kwon’un cevabı onu aptallıkla ve cehaletle suçlamak oldu.

FreddieRaynolds’un anlatmaya çalıştığı ise:

“Birkaç hafta önce @tbr90’ın tweetine, zengin bir saldırganın Soros tarzı bir Kara Çarşamba saldırısı ile nasıl Terra’nın sistemini manipüle edebileceğini anlattım. Bunun için yaklaşık 1 milyar dolarlık sermaye yeterli”.

Raynolds’un anlattıkları:

  • 100 milyon dolarlık Long pozisyon oluştur.
  • 100 bin dolarlık LUNA satın alın ve hemen takastan çekin.
  • Terra senyoraj mekanizmasını kullanarak UST ‘e takas yapın. Ücret %0,5’tir. 10.000 kez tekrarlayın (bir bot kullanın), böylece ~502,5 milyon dolar karşılığında 500 milyon UST biriktirirsiniz. PNL etkisi eksi 2,5 milyon dolar olacak.
  • Birinci adımdaki LUNA’yı satın. 2. adımda mevcut sipariş defterlerine/PA’ya bakarak 500 milyon dolarlık LUNA piyasa satın alındığından, kabaca 30 milyon dolar kar elde edeceksiniz. Net PNL (kar/zarar durumu) 27,5 milyon dolar olacak.
  • Anchor Protocol üzerine 200 Milyon dolar değerinde BETH yatırın ve 100 Milyon UST için kredi alın.
  • 100 milyon dolarlık LUNA short pozisyonu açın.
  • 100 bin dolarlık parçalarda, 500M UST (adım 2) ve 100M UST (adım 4)’ LUNA ‘ya dönüştürmek için tekrar senyorajı kullanın. Her dönüşümden sonra LUNA Dönüşüm ücreti %0,5 ve oran limiti, bu adımın bir hafta süreceği anlamına gelir. 600 milyon UST, ~ 597 milyon dolara satıldı.
  • Short pozisyonu kapatın, 600 milyon dolarlı LUNA satıldığında 30 milyon dolar PNL’e eklenecek. PNL +54,4 milyon dolar oldu.
  • Krediyi ve BETH’nizi geri alın.
  • Tekrar et. Birkaç yinelemeden sonra protokol 6. adımda çökecektir. LUNA topluluğu ve yönetim LUNA değerinin 0 olmayacağını varsayar. Bu, yalnızca LUNA’nın gelecekteki dolaşım arzı sınırsız olmadığı senaryoda mümkündür. (Son iki adım bugünü tarif ediyor)

İddialara göre BlackRock ve Cidatel, Gemini borsasından yüz milyonlarca dolar borç alarak bu saldırıyı gerçekleştirdi. UST pegg’inin bozulmasına sebep olan şey kesinlikle organize bir saldırıydı. Sonrasında sınırsız LUNA basımı ve arzının düşüşü ve UST’yi destekleyen rezervlerin erimesiyle büyük bir kısır döngü başlamış oldu.

UST sabiti birkaç yüz milyon dolarlık krediler ile bozuldu. Daha fazla LUNA basıldı. Daha fazla LUNA, fiyatın hızla düşmesine sebep oldu. UST teminat olarak LUNA kullanıyordu. LUNA’nın değer kaybı daha fazla teminata ihtiyaç duyulmasını sağladı. Bu kısır döngü LUNA fiyatı sıfırlanana kadar devam etti. Mesela; 10 dolarlık UST varsa bunu karşılığında LUNA piyasa değerinin 10 dolar ve üzerinde olması gerekir. Bugün LUNA işlem çiftleri borsalardan liste dışına atılıyor. Trilyonlarca LUNA piyasaya sürüldü, satıldı ve daha fazla satıldı. Milyarlarca dolar değerinde yatırım birkaç dolara eşitlendi.


Bu yazı,

242 views
Mission News Theme by Compete Themes.