İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Terra (LUNA) için Kurtarma Planı

Terra CEO’su Do Kwon topluluğa bir kurtarma planı sundu.

Bitcoin Gazetesi – Terra’nın CEO’su Do Kwon, Terra Research’de (agora.terra.money) terra komunitesine bir kurtarma planı sundu.

“Bazı topluluklar ve validator (doğrulayıcılar: blok zincirindeki işlemleri doğrulamaktan sorumlu olan kişi) gruplar Ekosistemin UST depegging olayından zarar görmemesi için Terra zincirinin bir ‘fork’unu başlatmayı tartışıyor. Bunun nasıl yapılması gerektiğine dair bakış açımı sunmak istedim.” diyen Kwon şöyle devam etti:

“Şuan itibariyle, hala birkaç milyar dolar değerinde UST var ve Luna token’ının değeri esasen sıfıra düştü. Sabitleme, son marjinal alıcılar ve satıcılar teslim olduktan sonra eninde sonunda eski haline getirilse bile, Luna’nın sahipleri o kadar ciddi bir şekilde tasfiye edildi ve seyreltildi ki, küllerden yeniden inşa edilecek ekosistemden yoksun kalacağız. Merkezi olmayan bir ekonomi, merkezi olmayan paraya ihtiyaç duysa da, UST, kullanıcıların gözünde bu rolü oynamak için çok fazla güven kaybetti.” dedi.

CEO Do Kwon yazısında;

“Peki geriye ne kaldı? UST, Terra’nın geçen yılki büyüme hikayesinin merkezi anlatısı olsa da, Terra ekosistemi ve topluluğu, korunmaya değer olan şeydir.”

  • – Dünyanın en zeki beyinlerinden bazılarının en iyi UI/UX’e sahip ürünler üzerinde çalışmasıyla, kripto alanındaki en büyük ve en canlı geliştirici ekosistemlerinden birini oluşturduk.
  • – Terra Station, dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan geniş bir kurulum tabanına sahiptir.

  • – Zor durumda olmasına rağmen, güçlü marka bilinirliği ve dünyadaki hemen hemen herkesin duyduğu bir marka”

“Terra topluluğu, komuniteyi (topluluğu) ve geliştirici ekosistemini korumak için zinciri yeniden oluşturmalıdır.”

“Validatörler, ağ sahipliğini aşağıdakiler arasında dağıtılan 1B token’a sıfırlamalıdır:

  • Depegging olayından önce Luna sahiplerine 400 milyon (%40) (Binance’ta depeg öncesi son 1 dolarlık doğrulama makul olmalıdır), sözleşmelerde tutulan bLuna, LunaX ve Luna da alıcı olmalıdır, eksi terra1dp0taj85ruc299rkdvzp4z5pfg6z6swaed74e6’daki Terraform Labs hesabı. Yeni zincir topluluğa ait olmalıdır. Ağın kurucuları ve güçlü inananları arasında ahlaklı sahipliğini korumak önemlidir.
  • Yeni network upgrade’i (ağ yükseltmesi) sırasında orantılı olarak UST sahiplerine 400 milyon (%40). UST sahiplerinin mümkün olduğunca korunmalıdır.
  • Zincirin durmasının son anında LUNA sahiplerine 100 milyon (%10) – son dakika marjin LUNA alıcıları, ağ için istikrar sağlama girişimlerindeki rolleri için tazmin edilmelidir.
  • Gelecekteki gelişimi finanse etmek için Topluluk Havuzuna 100 milyon (%10).
  • – Üçüncü dilimin yanı sıra tüm LUNA’lar network genesis (başlangıç) durumuna bağlı olmalıdır.
  • – Ağ, güvenliğini makul bir enflasyon oranıyla, örneğin %7 ile teşvik etmelidir, çünkü ücretler artık takas ücretleri olmadan güvenlik ödemesi yapmak için yeterli olmayacaktır.” şeklinde devam etti.


Bu yazı,

448 views
Mission News Theme by Compete Themes.