İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Biden, Kripto Üzerinde Uzun Süredir Beklenen Başkanlık İcra Emrini Verdi

Federal kurumlar, yaklaşımlarını dijital varlık sektöründeki altı “temel öncelik”te değerlendirecekler.

Coindesk – ABD Başkanı Joe Biden, federal kurumları Çarşamba günü türünün ilk örneği bir yürütme emriyle kripto para birimi düzenlemeleri hazırlama çabalarını koordine etmeye yönlendirdi.

Konu

Kripto endüstrisini düzenlemeye yönelik “devletin tamamı”nın çabası, Başkanlık Emrine eşlik eden rapora göre tüketicinin korunması, finansal istikrar, yasadışı kullanımlar, küresel finans sektöründe liderlik, finansal katılım ve sorumlu inovasyona odaklanıyor.

Büyüyen dijital varlık sektörüne odaklanan ilk icra emri, federal kurumları dijital varlık sektöründeki çalışmalarını daha iyi iletişime yönlendiriyor, ancak idarenin ajansların benimsemesini istediği belirli pozisyonları ortaya koymuyor.

Benzer şekilde, Başkanlık Emri, kripto para birimi şirketlerinin uyması gereken herhangi bir yeni düzenleme açıklamadı.

Başkanlık Emrinde;

Yaklaşık 40 milyon Amerikalı veya toplam ABD nüfusunun %16’sının kripto para birimlerine yatırım yaptığı veya ticaret yaptığı bildiriliyor.

Yatırımcı Koruması

Kriptonun oynaklığı, COVID-19 pandemisinin başlangıcında Bitcoin fiyatının 10.300 dolar civarında olduğuna dikkat çeken bir yönetim yetkilisi tarafından yatırımcılara zarar verebilecek bir sorun olarak gösterildi. Fiyat, 2021 sonbaharında ve 2022’nin başında tekrar düşmeden önce Kasım ayında 70.000 dolara yakın zirve yaptı.

Bitcoin’in fiyatı, Hazine Bakanlığı’nın yürütme emriyle ilgili açıklamasının görünüşte yanlışlıkla yayınlanmasının ardından Salı günü 3.000 dolardan fazla (% 8’e yakın) yükseldi.

“[Başkanlık Emri], dijital varlıkların risklerine ve potansiyel faydalarına ilişkin değerlendirmemizin, finansal sistemimizin tüketicilerin mevcut ihtiyaçlarını adil, kapsayıcı ve verimli bir şekilde nasıl karşılayıp karşılamadığına dair bir anlayışı içermesi gerektiğini kabul ediyor” diyor.

Tüketiciler, yavaş veya hizmet dışı olabilecek “eski bir ödeme altyapısı” ile karşı karşıya kalabilirler. Yetkili, bunun sınır ötesi ödemeler için “özellikle doğru” olduğunu söyledi.

Paranın Geleceği

Talimatın bir kısmı, bir bilgi formuna göre ABD Hazine Bakanlığı’nı “paranın ve ödeme sistemlerinin geleceği” hakkında bir rapor hazırlamaya yönlendiriyor.

Kurumlar arası rapor, kripto para birimlerinin ekonomik ve finansal büyüme, finansal içerme, ulusal güvenlik üzerindeki etkisini ve “teknolojik inovasyonun bu geleceği ne ölçüde etkileyebileceğini” analiz edecek. Rapor ayrıca, mevcut finansal sistemin tüketici ihtiyaçlarını nasıl karşılayıp karşılamadığına ilişkin daha önceki soruya da cevaplanmalı.

Hazine Bakanı Janet Yellen, ilk olarak Salı gecesi yayınlanan (ve daha sonra kaldırılan) bir bildiride, raporun Hazine Bakanlığı’nın kripto para birimi sektörünü analiz etme çabalarını tamamlayacağını söyledi.

“Departman, halihazırda Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, FDIC [Federal Mevduat Sigorta Kurumu] ve OCC [Para Denetçiliği Ofisi] ile belirli bir tür dijital varlığı – stablecoin’leri – incelemek için birlikte çalıştı. tavsiyelerde bulunun” dedi Yellen. “Yürütme emri uyarınca, Hazine ve kurumlar arası ortaklar, dijital varlıklarla ilişkili kilit yasa dışı finansman risklerini belirleyen, yakın zamanda yayınlanan Ulusal Risk Değerlendirmelerini temel alacak.”

Dijital Dolar

Yürütme emri ayrıca ajanslardan ABD’nin bir merkez bankası dijital para birimini nasıl çıkarabileceğini değerlendirmelerini isteyecek, “ihraç ulusal çıkarlara göre kabul edilirse”.

Bunda, emir, Federal Rezerv’in dijital dolar ihracını incelemeye yönelik devam eden çabalarıyla bağlantılıdır. Merkez bankası şubeleri, son aylarda merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) çıkarılabilmesi için yanıtlanması gereken hem politika hem de teknolojik soruları değerlendiren çok sayıda rapor yayınladı.

Biden’ın yürütme emri, Fed’in yanı sıra federal hükümet içindeki diğer ilgili kurum veya departmanlardan olası faydalara ek olarak bir CBDC’nin olası risklerine bakmasını isteyecektir.

Ulusal güvenliğe, insan haklarına ve finansal içermeye yönelik çıkarımlar, bu kurumların bir CBDC yayınlamanın ulusal çıkarlara uygun olup olmadığı sorusunu yanıtlarken dikkate alması gereken diğer faktörlerdir.

Doların mahremiyeti kilit bir konu olmaya devam ediyor.

Ulusal Güvenlik, Uluslararası İşbirliği

Yürütme emrinin uzun süredir ulusal güvenliğe odaklandığı söyleniyor. Bir yönetim yetkilisi, yönetimin bu endişeleri gidermek için şimdiden çalışmaya başladığını söyledi ve ekledi:

ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) her biri, kripto para birimleriyle veya kripto para birimleriyle işlenen suçlara odaklanan nispeten genç birimlere sahiptir.

ABD Ticaret Departmanı, bu endişeleri gidermek için bir çerçeve oluşturmaya ve ABD’nin dijital varlık teknolojilerini kullanmada lider kalmasını sağlamaya yönlendirilecek.

Diğer kurumlar, kriptoya kendi politikaları veya operasyonel yaklaşımları için bu çerçeveden yararlanabilmelidir.


Bu yazı,

5 views
Mission News Theme by Compete Themes.